MAJ

Gyldendal inviterer landets bibliotekarer, skolebibliotekarer og dansklærere til at være med til fejringen af den moderne danske børnelitteratur, når vi inviterer til fire gratis jubilæumskonferencer i maj.

Hvad var det egentlig, der skete dér i 1967, og hvilken betydning har det haft for børnelitteraturen af i dag? Hvem var han egentlig ham Ole Lund Kirkegaard, som i 50 år har begejstret børn og voksne i alle aldre? Hvordan trækker jubilæumsbøgerne tråde frem til dagens børnelitteratur? Alt dette stiller vi skarpt på, når vi inviterer til jubilæumskonferencer for landets vigtige litteraturformidlere dette forår.

På konferencerne kan du møde:

JENS ANDERSEN
– forfatter og foredragsholder
En af Danmarks allerbedste biografiforfattere. Han er bl.a. manden bag den meget roste Astrid Lindgren-biografi, men også den første biografi nogensinde om Ole Lund Kirkegaard, og det er ham, han fortæller om til konferencerne.

TRINE MAY
– læremiddelforfatter og foredragsholder
Trine May har med sine mere end 50 udgivelser til folkeskolens danskfag haft en enorm betydning for litteraturlæsningen i folkeskolen de sidste 20 år, og hun har læst mere børnelitteratur end de fleste. Hun giver sit bud på, hvilke tråde der kan trækkes fra 1967 og til dagens historier for børn.

MARIANNE IBEN HANSEN
– forfatter
Man kan med rette kalde Marianne Iben Hansen for én af Danmarks største ord-ekvilibrister. Og hun er da også af mange blevet sammenlignet med selveste Halfdan Rasmussen. Tag med hende på en rejse igennem et mangfoldigt og sproglegende forfatterskab.

KIM LEINE
– forfatter
Prisbelønnede Kim Leine har gjort sit indtog på den børnelitterære scene, senest med den anmelderroste “Skovpigen Skærv”. Kim Leine fortæller om romanen og om det særlige ved at skrive til børn.
Mød ham på konferencerne i Aarhus og København (d. 10. maj).

HANNE KVIST
– forfatter og illustrator
Hanne Kvist har begejstret både børn og voksne med sine mesterlige historier for både små og større børn. Hvem husker ikke ny-klassikeren “Drengen med sølvhjelmen”? Og senest den prisbelønnede “Dyr med pels – og uden”.
Mød hende på konferencerne i Odense og København (d. 18. maj).