Opsætning af havehegn er en stor beslutning, og der er en del ting, du skal tage stilling til, inden du går i gang. Hvad skal dit havehegn udtrykke, og hvilket materiale vil du vælge? Det er to af de spørgsmål, du skal have svar på, inden du køber og sætter dit nyt havehegn op.

Hvad er formålet med dit havehegn?

Det første du skal beslutte dig for, er, hvad dit havehegn skal gøre. Skal det være et afskærmningshegn, der skal skærme din have af fra vejen, eller skal det være et smukt dekorativt hegn, der skal pryde din have? Uanset hvad du vælger, er det vigtigt, at dit havehegn passer til de andre dine ønsker, behov og de andre elementer i din have. Et smukt dekorativt hegn kommer ikke til at pryde din have, hvis din have er en lille byhave med masser af buske og træer. Og et afskærmningshegn vil heller ikke være det rigtige valg til en stor parklignende have.

Det er derfor en god ide at overveje hvad hegnets primære formål er.

Hvilket materiale vil du vælge?

Når du har besluttet dig for, hvad dit havehegn skal udtrykke, er det tid til at tage stilling til, hvilket materiale dit havehegn skal laves i. Der er mange forskellige materialer at vælge imellem, og det er en god idé at overveje fordele og ulemper ved de forskellige materialer, inden du træffer din endelige beslutning. Et af de mere populære materialer til havehegn i dag er komposithegn. Det er et kunstigt materiale, der ligner træ, og som er meget holdbart og slidstærkt. Det er lavet af genbrugstræ, plastik og bindemiddel. Det er også et materiale, der er nemt at vedligeholde, da det ikke kræver særlig meget vedligeholdelse. Komposithegn er derfor et materiale, der er velegnet til både afskærmningshegn og til dekorativt hegn.

Hvor stort et areal skal dækkes?

Når du skal købe dit hegn, er det en god idé at overveje, hvor stor en flade du skal dække. Det er nemlig en rigtig god idé at vælge et hegn, som dækker den flade, du skal dække. Skal hegnet være højere end 1,80 meter, skal det som ofte have en særlig tilladelse fra kommunen. Hvis du har tænkt dig at opsætte et hegn, der skal være højere end 1,80 meter, skal du derfor være sikker på, at du har den nødvendige tilladelse.

Konklusion

Når du har taget stilling til, hvad dit havehegn skal udtrykke, hvilket materiale det skal laves i og hvor stort et areal det skal dække, er du klar til at købe nyt havehegn. Og når du har besluttet dig for, hvilket hegn du vil have, kan du købe dem hos Kompositlageret.dk.