Hvem elsker ikke elcykler? Elcykler er jo ikke mindst rigtig sjove at køre på, men der findes jo nemlig også en masse lækre modeller på markedet i dag. Men måske endnu vigtigere; moderne elcykler er i dag også lig med en kæmpe fleksibilitet. Her tænkes der især på de såkaldte elcykel kit, der gør det muligt at omdanne din almindelige cykel til en vaskeægte elcykel. Når dette så er sagt, så kan det for mange ofte være vanskeligt at beslutte sig for om man vil være bedst tjent med en elcykel eller et elcykel kit. Hvis du hører til denne gruppe, så skal du bare læse videre her. For her vil du nemlig kunne blive en hel del klogere på om du bør vælge et elcykel kit eller i stedet en traditionel elcykel.

1. Fordele og ulemper ved elcykel kits

Elcykel kit har bestemt en plads i elcykel verdenen, og vil give dig en par vigtige fordele fremfor en almindelig elcykel. Her er blot nogle af de væsentligste:

 • Du kan blive ved med at bruge din nuværende cykel. Et elcykel kit er jo nemlig specifikt beregnet til at blive anvendt i kombination med almindelige cykler.
 • Et elcykel kit er perfekt for folk, der elsker mekanik og gør-det-selv projekter.
 • Et elcykel kit er en mere økonomisk løsning end en almindelig elcykel. Dog skal du huske at medregne de ekstra udgifter til batteri og oplader.

Men hvor der fordele, så er der selvfølgelig også ulemper. Her er blot nogle af de vigtigste:

 • Rammen på din cykel vil muligvis ikke kunne håndtere den ekstra vægt, når motoren kommer på.
 • Hvis du ikke har teknisk snilde, så kræver et elcykel kit ofte, at du skal bruge ekstra penge på at få det hele monteret af en professionel.
 • Mange elcykel kit vil ikke give dig den samme hastighed som en almindelig elcykel.
 • Med et elcykel kit vil du ikke have en cykel, der er blevet sikkerhedstestet i samme grad som en almindelig elcykel.

Når dette så er sagt, så vil mange af de ovenstående ulemper kunne undgås hvis du blot gør lidt indledende fodarbejde. Hvis du har mod på elcykel kittet, så kan du nu tage et kig på det store udvalg hos Boxbike.se.

2. Fordele og ulemper ved traditionelle elcykler

Medmindre du ganske enkelt ikke kan forestille dig et liv uden din nuværende cykel, så er der bestemt meget der taler for at vælge en almindelig elcykel fremfor elcykel kittet. De væsentligste fordele ved at vælge en traditionel elcykel er:

 • Du får her et gennemtestet produkt, der med 100% sikkerhed kan håndtere den ekstra vægt.
 • Du får større hastigheden og motorkraft
 • Du vil have et utal af forskellige modeller, batterier og motorer at vælge imellem.

På trods af de klare fordele ved at vælge en almindelig elcykel, er der desværre også et par ulemper:

 • En elcykel er helt klart en dyrere løsning end et elcykel kit. Så hvis du er på et stramt budget, så vil et kittet nok være den bedste løsning.

Så der her du det. Ved at holde disse fordele og ulemper i baghovedet, så vil du uden tvivl kunne foretage et kvalificeret valg, når det kommer til at vælge din nye elcykel.