Billeasing nyder i disse år en stadigt stigende popularitet herhjemme, hvilket skyldes flere forskellige årsager. Leasing kan nemlig på mange måder vise sig at være en særdeles attraktiv løsning for dem, der er trætte af alle udgifterne og besværet forbundet med selv at eje en bil. Når dette så er sagt, så er det dog vigtigt at du sætter dig grundigt ind i de forskellige typer billeasing inden der underskrives en leasingkontrakt. Hvis det er første gang du overvejer at lease en bil, så vil du bestemt kunne få meget ud af at læse denne artikel. For her får du en handy mini guide til at finde rundt i de forskellige typer billeasing på markedet.

Finansiel leasing

Finansiel billeasing kan på mange måder sammenlignes med en afbetalingsordning, hvor leasingfirmaet går ind og finansierer bilen for dig. Herefter forpligter du dig nu til at betale de månedlige afdrag på køretøjet indtil leasingperioden (typisk 12-36 måneder) udløber. Blandt de mest gængse former for leasing er finansiel leasing den absolut billigste og mest enkle. Dog forpligter du dig til at købe eller sælge køretøjet efter endt leasingperiode til køretøjets værdi på dette tidspunkt. Desuden hæfter du også for alle udgifter forbundet med værkstedsbesøg og almindelig vedligeholdelse af bilen. En finansiel billeasing kontrakt kan som udgangspunkt ikke opsiges, hvilket er noget du bestemt bør være opmærksom på. Du bør derfor altid læse op på stoffet i forvejen med finansiel leasing.

Operationel leasing

Hvis du er på udkig efter en mere fleksibel løsning, så vil operationel leasing måske ikke være den værste idé fremfor finansiel leasing. Denne type billeasing er nemlig ensbetydende med en kortere leasingkontrakt, hvor du betaler på baggrund af dit reelle kørselsbehov. Derudover vil du med denne type billeasing typisk få meget mere med i pakken end med finansiel leasing. F.eks. vil din leasingaftale som udgangspunkt inkludere en serviceaftale, der vil dække udgifterne forbundet med værkstedsbesøg, dæk og almindelig vedligeholdelse. Af denne grund er operationel leasing gået hen og blevet en af danskernes foretrukne måder at lease bil på. Læs mere om operationel leasing, så du kan blive endnu klogere på denne form for billeasing.

Splitleasing

Splitleasing er en nyere leasingmodel, der er en perfekt løsning for firmaer, hvor både den ansatte såvel som arbejdsgiveren kan drage fordel af at dele udgifterne til et køretøj. Der er altså med andre ord tale om en firmabil, hvor arbejdsgiveren vil dække udgifterne forbundet med erhvervskørsel og den ansatte i stedet vil hæfte for udgifterne forbundet med privatkørsel. Her kan man virkelig tale om en fleksibel form for billeasing, hvor både den ansatte såvel som arbejdsgiveren kan spare en hel del udgifter på bilen. Læs mere om splitleasing her.

Sæsonleasing

Den sidste type billeasing er en fremragende løsning for folk, der kun har behov for at køre bil i en tidsbegrænset periode. Med sæsonleasing vil du nemlig kunne spare rigtigt mange penge på din billeasing. Du betaler nemlig kun for de måneder, hvor du rent faktisk kører i bilen. Læs mere på agilease.dk, hvor du også kan finde en god pris på f.eks. en lækker premiumbil.