Som online skribent kan det uden tvivl være en af de vanskeligste opgaver, at fange unge danskeres opmærksomhed. Det er dog langt fra umuligt, så længe man følger visse grundlæggende regler. Derfor får du her 3 gode råd til at fange dette segments udelte opmærksom på nettet.

Skriv til unge tip 1: husk altid at være dig selv

Uanset om du skriver direkte med henblik på de sociale medier eller blot ønsker at skrive godt online indhold til unge, så er det af afgørende betydning at du præsenterer dig selv fuldstændigt ærligt. Der findes nemlig ikke meget, der er mere afskrækkende for unge læsere end en forfatter, der ikke har en unik stemme. Vi har jo alle sammen på et eller andet tidspunkt siddet ved siden af en person til f.eks. en fest, der er fantastisk til at citere noget sjovt fra nettet – men som derudover desværre ikke har meget andet originalt at byde på rent samtalemæssigt. Dette kan uden tvivl være en kedsommeligt og frustrerende oplevelse for enhver lytter, men det samme gør sig faktisk gældende for online indhold. En læser vil nemlig lynhurtigt kede sig, hvis han/hende fornemmer at forfatteren ikke giver sin egen personlighed en stemme. Lad derfor for guds skyld være med at give dit publikum det du tror de vil have. Skriv i stedet ud fra dine egne interesseområder. På denne måde vil du nemlig skabe originalt, og ikke mindst læseværdigt stof for dine unge læsere.

Skriv til unge tip 2: kom hurtigt til sagens kerne

For mange online forfattere kan det være en enorm fristelse, at virkelig lade sprogblomsterne blomstre uhæmmet; men denne spænden med de literære muskler kan desværre hurtigt give bagslag. Dette skyldes nemlig, at især unge læsere hurtigt vil føle at man ganske enkelt ikke kommer til pointen hurtigt nok. Forsøg i stedet at skrive med korte og direkte sætninger, der frem for alt er relevante i forhold til artiklens indhold. Og dette gælder faktisk dobbelt, når det f.eks. kommer til et fængende Tweet på Twitter (der selvfølgelig allerede har en tegnbegrænsning indbygget). Ved at være kortfattet, så giver du nu også dig selv muligheden for at være ekstremt præcis i dine formuleringer; og dette giver virkelig pote hos især de yngre læsere, der jo ikke ligefrem er kendt for deres høje kedsomhedstærskel.

Skriv til unge tip 3: undervurder ikke dine læseres intelligens

Sidst men ikke mindst, så skal du aldrig undervurdere din målgruppes intelligens når du skriver online indhold. Det kan jo godt være dine tiltænkte læsere er unge, men ikke desto mindre vil de lynhurtigt kunne gennemskue indhold med klodset brug af f.eks. ”Clickbait”. Hvis der f.eks. skal linkes til en anden side, så er det derfor vigtigt at det gøres så elegant og naturligt som overhovedet muligt – ellers vil du nemlig miste dine læsere hurtigere end du kan tælle til tre. Sørg derfor altid for at dit indhold til unge indeholder grundig research, direkte klart sprog og ikke mindst spændende indhold.