En brevsprække er så almindeligt et syn på de danske boligers døre, at man ofte tager dem for givet. Brevsprækker er nemlig en utroligt praktisk måde at modtage vores brevpost på. Dog har den såkaldte postkasselov på afgørende vis ændret på udbredelsen af brevsprækker herhjemme. Man må nemlig ikke længere bruge en brevsprække til ens post, hvis den ikke er placeret i bygningens stueetage. Når dette så er sagt, så er der alligevel stadig mange danske husstande i stueplan, hvor brevsprækker bestemt er en relevant løsning. Så uanset om du trænger til at udskifte din nuværende brevsprække, montere en brevsprække for første gang eller tildække hullet i døren efter din gamle brevsprække, så er der 3 ting som du skal være bevidst om.

Vælg en brevsprække der passer til din dør

Brevsprækkens udseende er en af de første ting du altid skal overveje, når du vælger din næste Brevsprække. Det visuelle har jo netop en vis betydning, og der er ikke meget ved at montere en brevsprække der slet ikke matcher din hoveddørs look. Faktisk er vores brevsprækker noget af det første man ser, når man ankommer til en bolig. En brevsprække er derfor på mange måder et af de første indtryk, der er med til at danne et helhedsindtryk af en persons bolig. Heldigvis kan du i dag vælge mellem en hel del forskellige designs og materialer til din brevsprække, så det burde ikke være særligt vanskeligt at finde den rette model til netop din dør. Find den rette her.

Vælg den korrekte størrelse til din brevsprække

Størrelsen på din nye brevsprække er naturligvis også noget du skal have i baghovedet. Der er nemlig fastlagt en række lovkrav med hensyn til størrelsen, som enhver brevsprække skal overholde. Dette betyder at der fra statens side er defineret de følgende forskellige størrelser, som alle brevsprækker i Danmark skal overholde:

  • Den lille: denne type brevsprække skal måle 3,5 cm i højden, og 26 cm i bredden.
  • Den mellemstore: denne type brevsprække skal måle 3,5 cm i bredden og 30 cm i bredden.
  • Den store: denne type brevsprække skal måle 3,5 cm i bredden og 36 cm i højden.

Heldigvis kan en god forhandler – enten i en fysisk forretning eller på nettet – hjælpe dig med at vælge en brevsprække, der lever op til de danske lovkrav. Det er derfor nok mest praktisk, hvis du vælger en dansk forhandler, idet en udenlandsk forhandler ofte vil følge nogle helt andre lovkrav.

Vælg en brevsprækkeskjuler til at skjule din gamle brevsprække

Sidst men ikke mindst, så kan det jo også være at du simpelthen har brug for at tildække hullet efter din gamle brevsprække – f.eks. hvis du bor på tredje sal i en lejlighed, og nu ikke længere må bruge din gamle brevsprække. Det vil her være en særdeles  god løsning, at investere i en brevsprækkeskjuler for at tildække det grimme hul i døren, hvor brevsprækken engang sad. Heldigvis vil en god dansk forhandler også kunne hjælpe dig med at finde en smuk og praktisk løsning.