Da leasing er en udbredt måde at have bil på i Danmark, er der også mange danskere, der har erfaring med at lease en bil. Men det er ikke altid en dans på roser, og der kan være leasing fælder, der kan gøre livet lidt mere surt, hvis du har leaset en bil. Her kan du læse mere om 4 typisk fælder ved leasing af bil, så du kan undgå dem selv.

1. Ikke alle leasingudbydere tilbyder de samme vilkår

Noget af det første, du skal være opmærksom på, når man snakker leasing fælder, er, at der er stor forskel på, hvad forskellige leasingudbydere kan tilbyde i en leasingaftale. Nogle leasingudbydere har nemlig både service, reparationer, vejhjælp, dækskifte og mere med i deres aftaler, mens andre ikke har nær så mange ting med. Hold derfor øje med, hvad der er med i en leasingaftale, før du skriver under, så du ikke pludselig får nogle udgifter, som du ikke havde regnet med.

2. Kend dine kilometerbehov

Mange leasingaftaler med operationel leasing indeholder et fast antal kilometer, som du ikke må overskride i leasingperioden, og det kan være en af de leasing fælder, som mange ryger i. Det kan nemlig blive rigtig dyrt, hvis ikke du holder dig inden for det aftalte antal kilometer, for du skal betale for det antal kilometer, som du har kørt over, når leasingperioden slutter. Sørg derfor for at have sat dig ordentligt ind i, hvor mange kilometer du har brug for at køre, før du vælger din leasingaftale, så du ikke får slemme overraskelser.

3. Det er vigtigt at vedligeholde bilen ordentligt

En af de andre leasing fælder, der kan være, er, at det kan komme til at koste dig dyrt, hvis der er skader på bilen, når du afleverer den tilbage efter endt leasingperiode. Det er nemlig dit ansvar, at bilen vedligeholdes og kommer til service i ordentlig tid, og at den kommer på værksted, når der er behov for at lave reparationer. Hvis du vedligeholder bilen ordentligt i leasingperioden, så er det selvfølgelig ikke så slemt, som de andre leasing fælder, men det er vigtigt at være opmærksom på det.

4. Det er ikke altid, at det kan svare sig med leasing af ny bil

Hvis du overvejer leasing af en ny bil frem for at købe en ny bil, så kan det også være en af de mange leasing fælder, som du skal være opmærksom på. Det kan nemlig ikke altid svare sig, da det kan være rigtig dyrt at leasing en ny bil. Find derfor ud af, om du har brug for en ny bil eller ej, før du leaser, og hvor dyrt det vil være for dig at købe kontra at lease.

Hos Agilease kan du få leasing på gode vilkår. De har let brugte premiumbiler, så du får masser af bil for pengene, og de laver leasing tilpasset dine behov. Læs meget mere om Agilease og deres leasing på agilease.dk.