Få professionel hjælp til behandling hvis du oplever et alkoholmisbrug. Alkoholmisbrug og afhængighed rammer hvert år flere tusinde danskere og der er stort ingen der kommer ud af misbruget på egen hånd. Et misbrug kræver professionel hjælp.

Hvornår er der behov for alkoholbehandling?

Her kan du se nogle af de mest almindelige tegn og symptomer på alkoholisme eller et alkoholmisbrug:

 

 1. Du drikker alkohol for at slukke eller flygte fra ubehagelige følelser
 2. Du bruger alkoholen som en slags medicinering mod angst, stress, søvnløshed og følelser
 3. Du drikker alene
 4. Du bruger alkohol mod tømmermænd
 5. Du ændrer adfærd og personlighed
 6. Du skjuler dit alkoholmisbrug og drikker i det skjulte
 7. Du får blackouts
 8. Du oplever kontroltab
 9. Du har svært ved at sige stop
 10. Dine nærmeste oplever svigt og brudte løfter
 11. Du undgår samtaler om alkoholisme med pårørende
 12. Du oplever psykisk og fysisk trang
 13. Du får trang til at drikke alkohol i forskellige situationer, hvor man normalt ikke ville drikke
 14. Du føler uro i kroppen og får rystende hænder

 

Hvorfor vælge privat alkoholbehandling?

Alle har ret til at få gratis alkoholbehandling gennem det offentlige og man kan få hjælp til dette gennem det nærmeste misbrugscenter og gennem sin egen læge. Man kan dog ikke vælge frit mellem hvilken behandling man ønsker og synes der kunne være bedst for en selv. Derfor vælger rigtig mange at få hjælp gennem det private system. Her vil der ofte være bedre muligheder for at komme ud af misbruget og mange steder er det muligt at være 100% anonym uden cpr-registrering. Dertil vil der ofte også være mulighed for at komme i behandling udenfor normal arbejdstid, hvilket gør det noget nemmere at være anonym hvis man ønsker det.

Intens alkoholbehandling

Gennem det privat bliver man også ofte tilbudt en intens alkoholbehandling, hvilket som ofte er det der skal til for at komme ud af et stort misbrug eller en afhængighed. Samtaler kan være rigtig godt, men det er sjældent det hjælper særligt meget på den lange bane. Som alkoholmisbruger har man ofte behov for en intensiv hjælp og behandling som kigger hele vejen rundt om problemet. Noget af det mest effektive her er minnesotakuren og kognitiv adfærdsterapi. De har begge vist sig at være noget af det absolut bedste, når det gælder behandling af misbrug.

Hvordan får jeg hjælp?

Det værste man kan gøre, er ikke at gøre noget. Et misbrug går aldrig over af sig selv og det gælder om at få hjælp. Jo før, jo bedre. Langt de fleste behandlingssteder tilbyder gratis rådgivning over telefonen og man har også mulighed for at komme til en forsamtale, som er helt anonym og uforpligtende.