Sand selvfølgelig synonymt med sol, sommer og strand under de danske og udenlandske himmelstrøg. Men sand er dog meget mere end blot dette. Sand anvendes nemlig til en lang række forskellige formål indenfor byggebranchen, såvel som til privat brug. Og hvis du ikke allerede var klar over det, så findes der faktisk en hel del forskellige typer. Hvis du for første gang står og skal bruge sand til et eller andet projekt, men ikke helt ved hvor du skal begynde, så skal du blot læse videre her. For i denne lille guide vil vi nemlig dykke ned i alt det, som du bør vide om sand inden du bestiller dit første læs. Lad os derfor tage et nærmere kig på de forskellige typer sand.

1. Filtersand – det perfekte vandafledende sand

Den første type sand kaldes af gode grunde for filtersand. Der er nemlig tale om en type sand, der er særdeles vandafledende. Når det kommer til dræning, så finder du nemlig næppe bedre sand. Denne kvalitet har gjort filtersand til en rigtig populær løsning, når det kommer til at beskytte b.la. kloakrør. Filtersandet lægges nemlig omkring rørene, der nu på effektiv vis vil være beskyttet mod tæring fra regnvand. Men hvor meget filtersand skal der så bruges? Svaret på dette spørgsmål er ikke entydigt. Det afhænger nemlig helt af dit specifikke projekts natur. Dog kan du finde en handy mængdeberegner på hjemmesiden her, der vil kunne give dig et realistisk overblik over hvor meget filtersand der egentligt skal til.

Du kan bestille 1 ton filtersand fra 969 kroner hos Grus og Affald.

2. Fugesand – limen der holder din terrasse sammen

Fugesand er en ofte anvendt type sand, der især bruges mellem fliser på terrasser og på stenbelægninger. Af denne grund går fugesand også ofte under betegnelsen flisesand, og er en perfekt løsning hvis man ønsker et stabilitet til f.eks. ens terrasse. Og som ekstra bonus, så vil fugesandet også være med til at beskytte mod irriterende ukrudt mellem dine nye flotte terrassefliser. Der er med fugesand ikke tale om et decideret underlag, idet sandet blot skal fejes ned i sprækkerne mellem fliserne, hvorefter det skal vibreres for at lægge sig ordentligt på plads. Husk derefter regelmæssigt at komme nyt fugesand i sprækkerne. Køb derfor rigeligt ind med fugesand, så du altid vil have rigelige mængder lige ved hånden.

Du kan bestille 1 ton fugesand fra 969 kroner hos Grus og Affald.

3. Harpet sand – alsidigt sand til byggebranchen

Den tredje type sand er særdeles lerholdig, og er særdeles velegnet til en lang række erhvervsmæssige formål, såsom opfyldningsarbejde, kloakarbejde og byggeprojekter. Harpet sand udmærker sig især ved at give ethvert underlag suveræn stabilitet, og fungerer som en slags pude for f.eks. et bygningværk. Netop af denne grund er det orange harpede sand uhyre populært hos landets mange bygherrer. Hvis du er i tvivl om hvor meget harpet sand du skal bruge, så kan du igen blot benytte dig af en online mængdeberegner for at få svar på dette spørgsmål.

Du kan bestille 1 ton harpet sand fra 975 kroner hos Grus og Affald.

4. Støbesand – ingen beton uden støbesand

Som navnet antyder, så er støbesand specifikt designet til støbearbejder. Dette populære produkt er perfekt til at blive iblandet beton, og leveres af Grus og Affald i dens reneste form til byggeprojekter på hele Sjælland – fra Roskilde til Hundested. Når dette så er sagt, så kan private selvfølgelig også med fordel anvende støbesand til en lang række forskellige projekter – såsom f.eks. støbning af betonstolper eller til at afpudse boligens ydervægge. Bestil derfor en Big Bag, og få den leveret direkte til din hoveddør indenfor blot 1-3 dage.

Du kan bestille en Big Bag med 1 ton støbesand for 969 kroner hos Grus og Affald.

5. Strandsand – sand i sandkassen

Hvis du har børn, så kender du sikkert allerede alt til strandsand, der er en de typer sand med de fineste sandkorn. Dette gør denne type sand helt perfekt til brug på legepladser og så selvfølgelig sandkasser, så det er nok ikke overraskende at de offentlige institutioner er en af de helt store forbrugere af netop strandsand. Så hvis du planlægger at give dine børn en dejlig sandkasse i baghaven, så er det bare med at få målt sandkassen op og få bestilt en sending strandsand.

Du kan bestille 1 ton strandsand fra 1050 kroner hos Grus og Affald.

6. Vasket sand – 100% rent sand med bred anvendelse

Sidste type sand på denne lille liste kaldes ganske enkelt for vasket sand – og med god grund. Der er nemlig tale om en harpet og vasket type sand, der egner sig glimrende til en lang række private og erhvervsmæssige formål. Med vasket sand vil du således aldrig finde grus og småsten, og du kan nu trygt anvende den til b.la. støbeopgaver, bundsikring, gårdhaver, indkørsler, pudsearbejder og meget mere. Vasket sand kan oven i købet uden problemer anvendes i førnævnte sandkasse.

Du kan bestille 1 ton vasket sand fra 970 kroner hos Grus og Affald.

7. Grus og Affald – din nye forhandler af sand på hele Sjælland

Nu hvor du kender lidt mere til de forskellige typer sand på markedet, så burde du nu have et nogenlunde grundlag til at tage en kvalificeret beslutning. Og hvis du er bosat på Sjælland, så bør Grus og Affald absolut være første og sidste stop til alle dine sandbehov. Køge firmaet er nemlig en af de førende leverandører af grus, muld og så selvfølgelig sand, og kan oven i købet tilbyde dig det hele til en rigtig billig pris. Og med et konsekvent højt antal stjerner på Trustpilot, så er du oven i købet også sikker på at få leveret et kvalitetsprodukt, der kan matche de dyreste af konkurrenterne. Vælg derfor en af deres 4 leveringsmetoder til at få leveret din første sending med sand. Ethvert vellykket byggeprojekt begynder nemlig med de bedste materialer, hvilket du bestemt vil få når du bestiller hos Grus og Affald.