Står du tilfældigvis og mangler en ny bil? Hvis svaret er ja, så burde du måske overveje leasing i stedet for punge ud med et kæmpe beløb på at købe en ny eller brugt bil. Der er nemlig adskillige grunde til at leasing er blevet så populært herhjemme de seneste år. Læs videre her, og se hvorfor leasing måske også kunne være en glimrende løsning for dig.

1. Et langt mindre værditab

Uanset om du køber brugt eller ny bil, så vil bilen automatisk falde drastisk i værdi når du engang skal sælge den videre. Faktisk vil en ny bil falde i værdi med omtrent 20% af dens oprindelige værdi hvert eneste år du ejer bilen. Så hvis du derfor ejer bilen i fem år, så vil du faktisk stå til et værditab, der nærmer sig bilens oprindelige pris. Med leasing så undgår du i stedet helt dette problem, idet du jo netop kun vil have bilen i den aftalte leasingperiode – hvorefter køretøjet f.eks. kan overtages af en anden og du måske kan få dig en nyere model. Det langt mindre værditab på bilen er selvfølgelig blot en af grundene til at leasing er blevet så populært herhjemme det seneste årti.

2. Ingen registreringsudgift

Det er vist ingen hemmelighed at Danmark er et af de dyreste lande i hele verden, når det kommer til biler. Dette skyldes i høj udstrækning de tårnhøje udgifter forbundet med indregistrering af nye køretøjer herhjemme. Ved at vælge leasing slipper du heldigvis for at betale den samme dyre registreringsafgift, hvilket bestemt kan være med til at give langt mere luft i det månedlige budget.

3. Skræddersyede leasingaftaler

Danskerne elsker desuden også at der findes adskillige former for leasing på markedet i dag, der i stor udstrækning gør det muligt at skræddersy en leasingaftale helt efter dine specifikke behov. F.eks. kan du vælge finansiel leasing, hvor du skal betale et større engangsbeløb og en fast månedlig ydelse – og selv stå for alle de resterende udgifter forbundet med at have køretøjet. Dette er en perfekt løsning til folk, der ikke ønsker at binde sig til et fastlagt kilometertal, men i stedet ønsker sig en større fleksibilitet i deres leasingaftale. Dog er der naturligvis en risiko forbundet med finansiel leasing, idet man jo selv kommer til at hæfte for b.la. eventuelle værkstedsudgifter. Hvis du til gengæld foretrækker større sikkerhed og økonomisk overblik, så kan du i stedet vælge operationel leasing. Fordelen ved denne leasingtype er nemlig, at du for en lidt større månedlig ydelse får både vedligeholdelse, værkstedsudgifter, nye vinter- og sommerdæk og forsikring med i prisen.

4. Et stort udvalg af lækre biler

Sidst men ikke mindst, så skyldes den store popularitet når det kommer til leasing også, at man nu kan få fingre i biler som man ellers aldrig ville have råd til. Der findes nemlig enkelte danske leasingselskaber, der specialiserer sig i premiumbiler med en operationel leasingaftale. F.eks. kan du hos Agilease få dig en lækker Ferrari, Porsche eller måske en BMW uden at skulle hæfte for andre udgifter end den månedlige ydelse. Læs mere om leasing på bilgalleri.dk, hvis dette har givet dig blod på tanden.