Hvis du blot er den mindste smule designinteresseret, så er der nok en god sandsynlighed for at du har hørt om de populære Bali lamper. Bali lamper er nemlig på alle indretningsglade danskeres læber. Dette er nemlig også til at forstå; for bali lamper er nemlig ikke blot utroligt smukke, men såmænd også et unikt stykke design-håndværk. Men pas på; der er nemlig en hel del dårlige efterligninger derude. Dog kan du nemt undgå at falde for en dårlig kopi. Køb bali lampe her, og du vil nu være sikker på at få den rigtige vare – og endda til en god pris.

Hvad er en bali lampe?

En bali lampe er først og fremmest en smuk håndlavet kobber lampe, der typisk vil være fremstillet i bruneret, oxideret eller sort kobber. Og her er det uden tvivl den oxiderede bali lampe, der er mest populær. Den oxiderede model lader nemlig kobberet vise en af dens allerbedste karaktertræk – nemlig i oxideret grøn farve. Den oxiderede bali lampe gør sig nemlig smukt som f.eks. spisebordslampe eller måske endda hængende smukt i din entré eller stue. Lampen får sit navn efter den indonesiske provins, der faktisk er det eneste sted i verden hvor den originale bali lampe produceres. Bali lampen har nemlig en lang og glorværdig historie, og en helt unik produktion.

Hver eneste bali lampe er unik

Bali lamper er nemlig et vaskeægte traditionel stykke kunsthåndværk, og disse lamper produceres dermed på en helt igennem unik manér. At lave en flot bali lampe er nemlig noget, der kræver finesse og ikke mindst et solidt håndværksmæssigt fundament. Uanset om det drejer sig om de første kobberplader eller den færdige lampe, så har de lokale balinesiske håndværkere nemlig en finger med i spillet i hele produktionsprocessen. Selve bali lampen får først og fremmest sit smukke udtryk grundet dens unikke (hånd)hamrede mønster og udformning – hvilket gør hver eneste lampe absolut unik. Der er nemlig ikke to bali lamper, der er ens.

En bali lampe er et kunstværk

Netop fordi det kræver enorm teknisk snilde at fremstille en bali lampe, så er det nemlig ikke hvem somhelst der kan fremstille den i en tilstrækkeligt høj kvalitet. Og det er ikke blot arbejdet med hammeren, der kræver en ekspert. Selve poleringen af en bali lampe er nemlig også lidt af en kunstart. For hvis poleringen ikke gøres ordentligt, så vil dette faktisk resultere i en bali lampe i en langt ringere kvalitet – der ikke får kobberet til at vise sig fra dens bedste side. Og det viser sig faktisk, at det ikke er til at finde nogen der kan matche de lokales ekspertise. Hvilket desværre også alt for ofte kan ses på de mange dårlige udgaver af bali lampen man finder hos en hel del forhandlere. Det er derfor af afgørende betydning, at du undersøger markedet grundigt indtil du finder en pålidelig forhandler, der forhandler den ægte bali lampe. En bali lampe skal nemlig betragtes som et kunstværk – og du ville jo ikke kopi en dårlig kopi af et kunstværk, hvis du kan for lidt flere kroner kan få den ægte vare.