Leasing er en mere og mere populær form at erhverve sig en bil på, og det skyldes, at der er rigtig mange fordele ved at lease en bil i stedet for et eje. Ved du ikke helt præcis, hvad leasing er, eller har du ikke hørt om det før, får du her svaret på det og en forklaring på, hvorfor leasing kan være en god idé.

Leasing er retten til at bruge en bil

Når du vælger leasing, så betyder det egentlig bare, at du betaler for retten til at køre i bilen. Det er altså ikke dig, der ejer den, og det svarer mere til en blanding af at leje bilen og få den finansieret. Leasing kører over en tidsperiode, og typisk er det mellem 2 og 3 år, men der findes mange forskellige typer leasingaftaler. I leasingperioden er det så dig, der har ret til at køre i bilen, og det er der ikke andre, der har, måske på nær andre i din husstand. Ofte er der også nogle betingelser, der skal overholdes, når du skal lease en bil. For eksempel skal du typisk være fyldt 21 år for at kunne få lov til at lave en aftale om leasing.

Vælger du leasing, betaler du typisk en udbetaling og derefter et månedligt beløb for at køre i bilen, og afhængigt af din leasingaftale og din leasingudbyder dækker beløbet forskellige ting. Læs mere om hvad leasing er her.

Der findes forskellige typer leasing

Leasing er ikke bare leasing, for der findes forskellige typer, der passer til forskellige menneskers liv. For eksempel findes der operationel leasing, hvor det månedlige beløb, du betaler, dækker over service og reparationer og eventuelt mere afhængigt af din leasingaftale. Med operationel leasing hæfter du ikke selv for restbeløbet, når leasingperioden er slut. Du er altså fri til blot at aflevere bilen tilbage, og så kan du tegne en ny leasingaftale på en ny bil. Til gengæld skal du på forhånd have et overblik over, hvor langt du kører om året.

Derudover findes der finansiel leasing, der svarer lidt til at købe en bil på afbetaling. Med finansiel leasing aftaler du og din leasingudbyder et restbeløb, som du køber bilen for, når leasingaftalen er slut. Det månedlige beløb med denne form for leasing dækker til gengæld ikke reparationer, service, med videre, men med finansiel leasing har du fuld frihed til at køre så langt i bilen, som du har lyst til.

Derudover er der også sæsonleasing og splitleasing, som du kan læse mere om på agilease.dk.

Få en fleksibel leasingaftale hos Agilease

Er du interesseret i leasing, er det en god idé at finde en leasingudbyder, der kan tilbyde dig en god aftale. Hos Agilease er de dygtige til fleksible leasingaftaler, der passer til den enkelte, og de tilbyder let brugte premiumbiler til leasing, hvilket du ikke kan få mange steder. Har du særlige ønsker til en bestemt bil, hjælper de gerne med at få den hjem til dig, så du kan få opfyldt dine bildrømme.