Kontaktlinsens opfindelse har været en lettelse for mange med synsudfordringer. Med kontaktlinsens indtog var brillen ikke længere den eneste løsning for at opnå et normalt syn.

Er du netop blevet bekendt med dit behov for synskorrigering, eller overvejer du at skifte over til linser i stedet for briller, står du overfor at vælge hvilke kontaktlinser, du vil benytte dig af. Men hvordan vælger man rigtigt? Hvad skal man være opmærksom på?

Hvorfor valget af kontaktlinser kan være en udfordring

At vælge kontaktlinser er både simpelt og kompliceret på samme tid. Valget kan være en udfordring, og det er der flere forskellige grunde til.

For det første er der et stort udvalg af linser og mærker på markedet. Hvilke der er de rigtige for dig, kan derfor umiddelbart godt virke svært at finde frem til. For det andet er det meget forskelligt fra person til person hvilke kontaktlinser, der er bedst at bruge. Nogle lider af tørre øjne, hvorimod andres øjne ofte løber i vand. Dette har meget at sige, når du skal vælge de rigtige kontaktlinser.

Mange som står og skal vælge kontaktlinser, er derfor glade for at få en optikers vurdering. En optiker kan nemlig hjælpe dig med at vælge de rette kontaktlinser, som vil føles behagelige for dig at have på.

Dagslinser eller månedslinser: Hvad er forskellen?

Når du begynder at kigge på kontaktlinser, vil du hurtigt blive præsenteret for to forskellige typer: Dagslinser og månedslinser

Som navnene antyder, er dagslinser beregnede til at have på i løbet af dagen, hvorefter de tages ud – og enten kasseres eller gemmes til dagen efter, afhængigt af hvilken type linse du har valgt.

Månedslinser fungerer en smule anderledes. Disse kan nemlig anvendes kontinuerligt i op til 30 dage – altså en hel måned. Deres design tillader ilt at trænge igennem til hornhinden, og derfor behøves linsen ikke at tages ud – endda heller ikke om natten.

Hvilken af disse to typer kontaktlinser du bør vælge, kommer an på hvordan du forventer at anvende dine linser. Vil du stadig gerne fortsætte med muligheden for at have briller, kan dagslinser være en god idé. Vil du derimod blot kunne fortsætte med din dagligdag uden besvær, er månedslinser måske lige noget for dig.

Køb dine kontaktlinser online hos Vision4U

Uanset hvilken type linser dit endelige valg falder på, kan du spare en del penge ved at købe dem online i stedet for hos en fysisk optiker. Køber du online hos Vision4U, kan du faktisk spare op mod 60% på kontaktlinser i forhold til hos en optiker. Med tanke på at linser er en månedlig udgift, gør det altså en stor forskel at købe dem online!

På vision4u.dk finder du faste gode priser samt lav opsigelse på kontaktlinseabonnementer. Her hos Danmarks eneste online abonnement har du også mulighed for at prøve kontaktlinser af, uden at binde dig til et abonnement. Med et stort udvalg af kontaktlinser fra kendte mærker i forskellige prisklasser, vil du hos Vision4U nemt kunne finde de perfekte kontaktlinser til dine behov.