Hvis du går med tanker om at anskaffe dig en af de populære varmepumper , så er du sikkert udmærket klar over hvor meget research du egentlig skal lave i forvejen. F.eks. vil du nok efter ganske kort tids søgen opdage, at visse mærker skiller sig ud fra flokken. En Panasonic varmepumpe vil jo typisk have langt bedre anmeldelser end de billigere ukendte mærker. For at gøre dit researcharbejde en kende nemmere, så får du her 3 uundværlige tips til at vælge den rette varmepumpe.
Tag det danske klima med i dine overvejelser
Det siger måske sig selv, men ikke desto mindre bør du overveje det danske klima når du vælger varmepumpe. Netop fordi vores klima ofte kommer med minusgrader, så vil selv den bedste varmepumpe til tider ikke være tilstrækkelig som eneste energikilde. Gudskelov findes der dog modeller, der sagtens kan hamle op med det våde danske vejr. En Panasonic varmepumpe vil igen her være et rigtigt godt bud på en sådan pumpe. Du kan f.eks. finde en Panasonic varmepumpe til ethvert behov her.
Beslut dig for hvilken varmepumpe, der passer bedst til dine behov
For at gøre det hele en kende mere vanskeligt, så er en varmepumpe faktisk ikke bare en varmepumpe. Der findes nemlig især tre populære varmepumper herhjemme, der hver især fungerer på deres helt egen måde:
- Luft til luft varmepumpen: Dette er langt den mest almindelige varmepumpe herhjemme. Denne varmepumpe fungerer ved at suge luft (udendørs eller indendørs) ind, og derefter opvarme og cirkulere den ud i den bolig via husets varmeanlæg. Perfekt til helårsboliger, såvel som sommerhuse.
- Luft til vand varmepumpen: denne type varmepumpe fungerer på mange måder ligesom luft til luft varmepumpen. Med denne varmepumpe anvendes luften udenfor ligeledes til at lave varme. Den store forskel er, at denne varme anvendes til at varme vand op. Dette vand ledes så ud i husets radiatorer, og selvfølgelig også til at varme dit badevand op. Perfekt til helårsboliger med fjernvarme.
- Jord til vand varmepumpen: den sidste varmepumpe er også suverænt den dyreste. Dog er denne varmepumpe perfekt til det danske klima, idet varmen udvindes direkte fra jorden – der jo holder på varmen langt mere end luften. Eneste problem er at man skal have plads i baghaven til et jordvarmeanlæg, der oven i købet koster en hel del penge. Perfekt til helårsboliger, hvor man ønsker en varig og effektiv energikilde.
Vælg den mest energieffektive varmepumpe
Til sidst skal du selvfølgelig gå efter den mest energieffektive varmepumpe. Dette kan dog for mange være vanskeligt at bedømme. Hvis du f.eks. har kastet dit øje på en bestemt Panasonic varmepumpe, så er det rigtigt vigtigt at du kender:
- Varmepumpens varmesæsonpræstationsfaktor (typisk forkortet som SCOP eller HSPF)
- Varmepumpens energieffektivitetsforhold pr. sæson (typisk forkortet som SEER eller COP)
Her skal du blot gå efter så høje tal som overhovedet muligt, og du vil nu have den mest energieffektive varmepumpe. Besøg NovaSolar, og få meget mere indsigt i varmepumpernes forunderlige verden, så du kan finde den helt rette varmepumpe til dine behov.